Gelderse subsidieregeling Sociale Innovatie

Geplaatst op: 2019-09-18 00:00:00


Technologische innovatie komt niet goed van de grond zonder sociale innovatie. Sociale innovatie is kortgezegd het investeren in de mensen in je organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medewerkers de gelegenheid te bieden hun eigen werktijden te bepalen, of betere samenwerking tussen management en werknemers stimuleren.

Met name het MKB ervaart belemmeringen om met Sociale Innovatie aan de slag te gaan. Om het midden- en kleinbedrijf, gemeenten en onderwijsinstellingen te stimuleren meer te investeren in de ontwikkeling van haar personeel, heeft provincie Gelderland een sociale innovatieregeling ingericht. 

Voor wie
Het MKB (50 t/m 250 medewerkers), onderwijsinstellingen en gemeenten, allen met een ondernemingsraad kunnen een plan indienen om een leercultuur te creëren binnen de organisatie.

Hoe ziet een goed plan eruit?
Je sociale innovatieplan bevat in ieder geval: een omschrijving van de huidige situatie binnen de organisatie, een omschrijving van de verbetering die je wil doorvoeren, welke activiteiten je daarvoor wil ondernemen, welke resultaten je wil boeken, en hoe je dat gaat evaluaren, delen en borgen.

Deze subsidieregeling is open tot 31-12-2019. 

Meer informatie