Smart Café

Pfeiffer Vacuum

Aflevering 18: Pfeiffer Vacuum   Bekijk hier de video van RCT Gelderland:  

AVIC

Aflevering 16: AVIC Bekijk de video van RCT Gelderland:  

Neenah Coldenhove

Aflevering 15: Neenah Coldenhove

Datapross

Aflevering 14: Datapross in Apeldoorn.

Avantes

Aflevering 13: Avantes Connectivity is belangrijk in Smart Industry. Door het verbindingen van diverse apparaten worden fenomenen als Internet of Things en Big Data toepasbaar. Avantes produceert spectrometers: handzame - super betrouwbare - kleurmeters die ons direct laten zien waar materialen, vloeistoffen of gassen uit bestaan. Deze spectrometers worden o.a. in de landbouw en medische wereld toegepast. Dankzij connectivity kan er snel, soms al door het gekoppelde apparaat zelf, gehandeld worden. Bekijk de video van RCT Gelderland:

Fieldlab Industrial Robotics, AWL en Wivé Techniek

Aflevering 12: Robotisering: Het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk leidt vakmensen op tot personeel dat in staat is gerobotiseerde machines te ontwikkelen, te programmeren en te bedienen. Rick Grasmeijer en Thijs Weggemans vertellen over de samenwerking van Onderwijs, Overheid en Ondernemers op robotisering in de regio te stimuleren. Een van de deelnemers is Wivé Techniek,  specialist in in het aanbrengen van  slijtage-beperkende materialen. Daarbij zijn soms de onderdelen zwaar en moeilijk te hanteren. Ronald Cleijsen legt uit welke rol robots in dit productieproces kunnen spelen. Bekijk de video van RCT Gelderland:  

Hellebrekers Technieken

Aflevering 11: Hellebrekers Technieken uit Nunspeet is gespecialiseerd in industriële automatisering en waterbehandeling. Ze zijn groot geworden in de bouw en realisatie van zwembaden, met een flinke installatietak. Er gaan meer engineers met pensioen dan er afstuderen en de economie groeit. Dus om de vraag aan te kunnen, moet je zorgen dat je aantrekkelijk bent voor pas afgestudeerden. Vincent Wiegel van de opleiding New Engineers geeft tips in dit Smart Café. Bekijk de video van RCT Gelderland:  

Codian Robotics, wereldwijde marktleider deltarobots

Aflevering 10: Codian Robotics ontwikkelt, assembleert en distribueert deltarobots. Die robots worden vooral gebruikt in productielijnen in de verpakkingsindustrie. In deze aflevering van Smart Café vertellen Ariane Buining en Freek Hartman van Codian Robotics hoe zij naar smart industry kijken. Bekijk de video van RCT Gelderland:  

"Smart Industry is meer dan een apparaat met intelligentie"

Aflevering 9: “Voor mij is Smart Industry meer dan alleen een apparaat met big data en intelligentie. Smart Industry betekent eigenlijk gewoon economische waardecreatie, ook in de toekomst,” aldus Henk Tappel van Bronkhorst High-Tech. Hij vertelt in deze aflevering van het Smart Café over hoe Bronkhorst High-Tech kijkt naar de nieuwste ontwikkelingen. De flowmeters en flowregelaars die het bedrijf maakt, en waarmee het wereldwijd in de top drie staat, moeten met diverse softwarepakketten kunnen werken. “Degene die dat het handigst aan elkaar weet te knopen is spekkoper”, legt Tappel uit. “In mijn beleving is Smart industry een dekmantel voor het pogen aan elkaar te knopen zodat het met elkaar kan onderdelen en samen slimme dingen kan doen.” In deze aflevering zit Henk Tappel bij innovatiemakelaar Marieke op de Weegh aan tafel met Else Noë en Jeroen Cleas, twee New Engineers die zijn bedrijf bezochten om de Smart Industry aspecten van de productie en de producten te onderzoeken. Bekijk het hele interview in deze video van RCT Gelderland:  

Stooff - smart productieproces in interieurprojecten

Aflevering 8: Peter Stoverink vertelt hoe hij met Stooff in de wereld van interieurprojecten de omslag heeft gemaakt naar een slimme manier van produceren. Voor een groot deel geautomatiseerd, waardoor unieke producten in de snelheid en voor de prijs van massaproductie geleverd kunnen worden.