Smart Café

Codian Robotics, wereldwijde marktleider deltarobots

Aflevering 10: Codian Robotics ontwikkelt, assembleert en distribueert deltarobots. Die robots worden vooral gebruikt in productielijnen in de verpakkingsindustrie. In deze aflevering van Smart Café vertellen Ariane Buining en Freek Hartman van Codian Robotics hoe zij naar smart industry kijken. Bekijk de video van RCT Gelderland:  

"Smart Industry is meer dan een apparaat met intelligentie"

Aflevering 9: “Voor mij is Smart Industry meer dan alleen een apparaat met big data en intelligentie. Smart Industry betekent eigenlijk gewoon economische waardecreatie, ook in de toekomst,” aldus Henk Tappel van Bronkhorst High-Tech. Hij vertelt in deze aflevering van het Smart Café over hoe Bronkhorst High-Tech kijkt naar de nieuwste ontwikkelingen. De flowmeters en flowregelaars die het bedrijf maakt, en waarmee het wereldwijd in de top drie staat, moeten met diverse softwarepakketten kunnen werken. “Degene die dat het handigst aan elkaar weet te knopen is spekkoper”, legt Tappel uit. “In mijn beleving is Smart industry een dekmantel voor het pogen aan elkaar te knopen zodat het met elkaar kan onderdelen en samen slimme dingen kan doen.” In deze aflevering zit Henk Tappel bij innovatiemakelaar Marieke op de Weegh aan tafel met Else Noë en Jeroen Cleas, twee New Engineers die zijn bedrijf bezochten om de Smart Industry aspecten van de productie en de producten te onderzoeken. Bekijk het hele interview in deze video van RCT Gelderland:  

Stooff - smart productieproces in interieurprojecten

Aflevering 8: Peter Stoverink vertelt hoe hij met Stooff in de wereld van interieurprojecten de omslag heeft gemaakt naar een slimme manier van produceren. Voor een groot deel geautomatiseerd, waardoor unieke producten in de snelheid en voor de prijs van massaproductie geleverd kunnen worden.  

Cobots bij Ubbink en CorthoGreen

Aflevering 7: Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is RCT Gelderland een cobotpool gestart, waarmee maakbedrijven op een laagdrempelige manier kunnen experimenteren met een cobot in hun bedrijf. Een cobot is een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen in te zetten is naast de mens. Linde van de Maat van Ubbink en Thomas Huntink van CorthoGreen delen hun ervaringen en ambities.  

Samenwerking in robotisering: Duflex Mechatronics en Conntech

Aflevering 6: Twee bedrijven die dicht bij elkaar gevestigd zijn, leerden elkaar kennen via het RCT Gelderland: Duflex en Conntech uit Elst. Samen hebben ze een boorrobot ontwikkeld die bij de inrichting van winkelpanden zeer nauwkeurig de plafonds van honderden gaatjes voorziet. Het idee is dat de robot in de toekomst volledig zelfstandig zijn weg vindt. Ondertussen heeft een tweede samenwerkingsproject tot een nieuw slim resultaat geleid.  

Hoe ga je van start met Smart Industry?

Aflevering 5: Modderkolk is een installatiebedrijf in industriële installatietechniek. Modderkolk richt zich volledig op industriële installaties. Deze markt wordt bereikt door intern te werken met marktgerichte units, ook wel cellen genoemd. Deze cellen bestaan uit specialisten uit verschillende disciplines. Hierdoor zijn de functie gestuurde afdelingen verleden tijd.

Hoe ga je van start met Smart Industry?

Aflevering 4: Hoe ga je van start met Smart Industry? Laser Technology Janssen loopt in Europa voorop met een online en on demand portal, waar bedrijven hun bestanden zoals DXF of STEP file’s kunnen uploaden en snel een offerte kunnen samenstellen. LTJ uit Wijchen bewerkt uiterst nauwkeurig zeer dunne metaalfolies en buisjes met microlasers en zetmachines. Het gaat daarbij om het microlasersnijden en –lassen en precisiezetten van delen in 2D, 2,5D en 3D. Dit zijn componenten voor high-tech industrieën.   

Smart Industry en sociale innovatie

Aflevering 1: Deze aflevering gaat over Smart Industry en sociale innovatie. Te gast is Marjolein Boezel van Van Raam Varsseveld. Zij vertelt hoe binnen het bedrijf de smart manier van werken is opgepikt en uitgevoerd.  

Smart Café - Compilatie

Compilatie Smart Café over Procesoptimalisatie, Innovatie en Technologie & Predictive Maintenance  

Predictive Maintenance

Smart Café IJsseltechnologie in Zwolle over predictive Maintenance en de Onderhoudsmonteurvrije fabriek.