Windesheim start met 2-jarige opleiding Industriële Automatisering en Robotica

Geplaatst op: 2019-05-22 00:00:00


Steeds meer bedrijven (gaan) werken met geautomatiseerde systemen, waardoor er een groeiende behoefte is aan medewerkers in de industriële automatisering en robotica.  Windesheim wil september 2019 starten met een tweejarige Associate degree Industriële Automatisering en Robotica. 

Na deze deeltijdopleiding kunnen afstudeerders machines plaatsen, in bedrijf stellen, onderhouden en programmeren. Ook leren studenten hoe je een subsysteem van een machine ontwerpt, realiseert en integreert. 

Voorlopig positief advies

Op 18 april 2019 heeft de nieuwe opleiding Industriële Automatisering en Robotica bezoek gehad van de visitatiecommissie van de NVAO. Deze heeft een voorlopig positief advies uitgebracht. Dat betekent dat Windesheim in september 2019 wil starten. Vanaf medio juni kun belangstellenden zich inschrijven.

Fieldlab Industrial Robotics

Om tegemoet te komen aan een groeiende behoefte aan medewerkers op verschillende niveaus in de industriële automatisering en robotica, namen bedrijven het initiatief om samen met onderwijsinstellingen onderwijs te ontwikkelen. Deze bedrijven hebben gezamenlijk circa 5000 werknemers in de regio. Vanuit het door hen opgerichte Fieldlab Industrial Robotics is onder meer een mbo-keuzedeel robotica ontwikkeld en een kennismakingsmodule voor industriële robotica voor het vmbo. Ook de Ad-opleiding Industriële Automatisering en Robotica past in dit geheel.

Meer lezen