Tekort aan technici? Werf op carrièrebeurs Zuid-Korea

Geplaatst op: 2018-07-17 00:00:00


Na de succesvolle "wervingsmissie" naar de ECF in Boston organiseren High Tech NL en de Nederlandse ambassade dit najaar een vergelijkbare missie naar Zuid-Korea. De missie vindt plaats van 29 oktober tot en met 2 november.

Terugdringen tekort hightechsector
Het tekort aan technici in onze hightechsector neemt eerder toe dan af. High Tech NL wil graag een bijdrage leveren aan het terugdringen van dit tekort. In 2017 nam de Nederlandse ambassade deel aan een aantal carrièrebeurzen in Zuid-Korea. Jonge hoogopgeleide Koreanen bleken zeer geïnteresseerd in een carrière in Nederland.

In nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade heeft er in april 2018 een eerste try-out plaatsgevonden met Nederlandse bedrijven bij een vestiging ter plaatse. Deze heeft zoveel positieve respons opgeleverd dat we het plan hebben opgevat een "Boston-like" concept te ontwikkelen voor Zuid-Korea.

Reis langs vier universiteiten
Echter, in plaats van één beursdag, reizen we nu langs vier universiteiten waar we de studenten en professionals ontmoeten, onze bedrijven kunnen presenteren en job interviews kunnen houden. 

De ervaring leert dat niet alle Koreanen voldoende Engels spreken. De ambassade benadrukt in de gesprekken met de betreffende universiteiten dat alleen studenten die voldoende Engels spreken in aanmerking komen voor ons event.

Meer weten?
Heeft u interesse in deelname of wilt u verder spreken over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Coen de Graaf, Program Director Human Capital Topsector HTSM, via 06 - 23 88 93 11 of coen.de.graaf@hightechnl.nl.

Bron: HighTech NL