Project Digipro goed op stoom: 10e aanvraag voor prototypeontwikkeling ingediend

Geplaatst op: 2018-11-07 00:00:00


Het INTERREG VA project Digipro, komt goed op stoom. De tiende aanvraag voor een prototypeontwikkeling is inmiddels ingediend.  
 
​Digipro ondersteunt middels subsidie Nederlandse en Duitse mkb-bedrijven bij het realiseren van innovatieve producten, (productie)processen en bedrijfsmodellen, van projectidee tot en met prototypeontwikkeling. Door gebruik te maken van het grensoverschrijdende netwerk van Digipro worden duurzame samenwerkingen tussen bedrijven over de grens gerealiseerd.
 
Voorbeeldprojecten
De innovatieprojecten die binnen Digipro plaatsvinden zijn erg divers. Zo heeft het bedrijf Tevel uit Westervoort een prototype ontwikkelt waarmee onderzoek kan worden uitgevoerd om de kwaliteit van stalen platen, tijdens het buigproces, real-time en betrouwbaar te inspecteren. Daarnaast realiseert EquInnoLab. uit Weert een prototypeontwikkeling, waarmee het bedrijf haar videoanalyse-systeem voor paarden en ruiters verder kan ontwikkelen.
 
Naast prototypeontwikkelingen ondersteunt Digipro ook haalbaarheidsonderzoeken en conceptontwikkelingsprojecten door middel van subsidie. De teller van het totaal aantal ingediende projecten staat inmiddels op 25.
 
Digipro organiseert tevens bijeenkomsten en inspirerende workshops om (grensoverschrijdend) kennis uit te wisselen over Smart Industry en daaraan gelieerde onderwerpen. Bedrijven worden daarbij actief ondersteund om deel te nemen aan ontwikkelingen die voortkomen uit Smart Industry/Industrie 4.0.
 
Partners
Oost NL werkt als leadpartner van Digipro intensief samen met de projectpartners Huis van de Brabantse Kempen, LIOF, RCT Gelderland, WiR4, IHK Niederrhein, MCC, Gemit en Euregio Rijn-Waal. Daarnaast is een groot aantal geassocieerde partners betrokken bij het faciliteren van de uitvoering van Digipro. Tot het projectgebied behoren Gelderland, Limburg, het oosten van de provincie Noord-Brabant en een deel van Nordrhein-Westfalen. Gezamenlijk zorgen de partners ervoor dat de toekomstbestendigheid van mkb-bedrijven en de concurrentiekracht van de grensregio vergoot worden. 
 
Interesse?
Binnen Digipro is er nog steeds ruimte voor projectaanvragen van ondernemers. Bevind je je in het grensgebied van Nederland en Duitsland  en ben je voornemens grensoverschrijdend samen te werken aan een innovatief product, (productie)proces of businessmodel? Neem dan contact op met een van onze regiocoördinatoren. Deze zijn te vinden op de website www.digipro-interreg.eu. Digipro biedt ondernemers een unieke kans om de markt in het buurland te verkennen en uiteindelijk te  betreden. Binnen Digipro zijn er dus volop kansen voor ondernemers.     
 
Digipro wordt in het kader van het INTERREG VA-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.