Overdracht voorzittershamer BOOST Kopgroep

Geplaatst op: 2018-03-28 00:00:00


Evelien Bras (ex Thales) droeg onlangs de voorzittershamer van de BOOST Kopgroep over aan Arjan Ester van Aebi Schmidt.

Bras heeft het volgens Kopgroep-lid Piet Mosterd (AWL) ‘geweldig gedaan de afgelopen twee jaar’. Mosterd complimenteerde Bras met de enthousiaste manier waarop zij vorm gaf aan BOOST door te sturen op inhoud en doelgerichtheid. Bras werkt sinds 1 maart bij Novel-T.

Verbinden geeft versnelling
Arjan Ester is vereerd gevraagd te zijn de voorzittersrol over te nemen. Hij verwacht in die rol een duidelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling binnen Smart Industry in Oost-Nederland. “Verbinden geeft versnelling en daarmee kunnen we met de regio een koppositie innemen.”

Ester: “Gezien de ontwikkeling van ons eigen bedrijf binnen Smart Industry realiseer ik me hoe ondersteuning en hulp van andere ondernemers kan helpen doelstellingen binnen het brede kader van Smart Industry te versnellen. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de ontwikkelingen binnen de transitie van de circulaire economie, met name hier is samenwerking in de keten (supply chain) van belang. Hier zie ik ook een duidelijk rol voor de provincies en onderwijsinstellingen.”

Aebi Schmidt uit Holten werd 7 maart jl. uitgeroepen tot winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018. De jury omschreef Aebi Schmidt als “een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector”. 

Over de Kopgroep
Vijf ondernemers uit de Oost-Nederlandse maakindustrie maken deel uit van de Kopgroep. Zij zijn een kennis- en inspiratiebron voor andere ondernemers op het gebied van Smart Industry. De Kopgroep geeft inhoudelijke sturing vanuit de industrie aan de activiteiten die worden georganiseerd vanuit BOOST. De Kopgroep bestaat uit voorzitter Arjan Ester (Aebi Schmidt), Piet Mosterd (AWL), Marjolein Boezel (Van Raam), Ben Brussen (Bronkhorst High-Tech) en Rien Slingerland (Ijssel Technologie).

Over BOOST
BOOST is de naam van hét Smart Industry-netwerk van Oost-Nederland. BOOST is de aanjager voor Smart Industry in Gelderland en Overijssel. Snelheid en daadkracht zijn daarbij van belang. Ondernemers, onderwijsinstellingen, intermediairs en de overheid werken als eenheid in verschillende projecten aan het realiseren van een concurrerende, sterke en duurzame maakindustrie in Oost-Nederland

Foto: Piet Mosterd en Evelien Bras