Dit zijn 5 opkomende tech-trends voor 2019

Geplaatst op: 2019-03-25 00:00:00


Van privacy tot spraakherkenning en personal data records. Deze vijf tech-trends worden alleen maar groter in 2019 (en 2020).
 
Op tech-walhalla SXSW (prima, het is ook een muziek- en filmfestival) is het smullen voor iedereen die op de hoogte wil blijven van opkomende technologieën. Amy Webb, futuroloog en oprichter van The Future Today Institute, presenteert jaarlijks haar trends op het gebied van technologie in het Tech Trends Report. Om alle 315 tech-trends uit de doeken te doen, gaat wat te ver. Daarom selecteert de redactie van MT de vijf grootste overall tech-trends van 2019 (maar voor de liefhebber onderaan de presentatie van Webb op SXSW).
 
#1. Privacy is dood
 
Een hardnekkig thema in het rapport van dit jaar is veiligheid. Alleen al door te leven genereer je data, zowel opzettelijk als ongewild. Of het nu gaat om waarop we op onze schermen van mobiele telefoons drukken, onze gezichten die herkend worden als we een kruispunt oversteken of onze gesprekken in de keuken: overal wordt persoonlijke data gehaald. Maar we hebben niet langer een verwachting van ‘total privacy‘, zoals Webb dat noemt. Bedrijven staan daardoor voor de uitdaging: hoe gaan ze deze enorme hoeveelheid gegevens opslaan en – nog belangrijker – beveiligen?
 
Bron: MT