Defensie en Thales ontwikkelen de nieuwe ogen van de Koninklijke Landmacht

Geplaatst op: 2019-02-12 00:00:00


Samen met de operationele experts van de Koninklijke Landmacht heeft Thales de nieuwe Multi Mission Radar (MMR) ontwikkeld voor de artillerie, 3D luchtbewaking, luchtverdediging en beveiligingstoepassingen. Jarenlange studies hebben geleid tot een contract tussen Thales en Defensie Materieel Organisatie (DMO), waarbij 9 radarsystemen aan de landmacht worden geleverd. 

Elke seconde doet ertoe in een missie. Daarom is een radar die extreem snel en flexibel inzetbaar is, voor het observeren van allerlei soorten vijandige activiteiten en acties, van vitaal belang. De MMR voldoet aan alle hedendaagse eisen voor moderne oorlogsvoering en wordt daarmee de nieuwe ogen van de Nederlandse Landstrijdkrachten. De MMR ziet en registreert alles, zoals RAM, UAV / UAS, vliegtuigen, helikopters en kruisraketten eenvoudig en in realtime.

Vanwege zijn eenvoud en hoge mate van automatisering bespaart de MMR veel tijd, vanaf de eerste introductie tijdens de training, tijdens de installatie op elk type voertuig en tijdens de operationele inzet. Binnen twee minuten is de radar geïnstalleerd en klaar voor gebruik, mede hierdoor is de MMR een van de meest geavanceerde radarsystemen in de markt. De MMR is de nieuwste toevoeging aan de Thales 4D AESA-radarfamilie, zoals de NS100 / NS200 / SM400 / SMART-L MM en is ontwikkeld voor landtoepassingen.

Een unieke samenwerking

Door de unieke samenwerking van de Koninklijke Landmacht met de industrie, sluit deze vooruitstrevende oplossing naadloos aan bij de ideeën en wensen van de gebruikers. Zoals de naam al aangeeft, is de MMR voor meerdere missies  inzetbaar. Door de toepassing van de meest moderne technologieën is het radarsysteem zeer mobiel, transporteerbaar en volautomatisch in staat om een grote verscheidenheid aan luchtdoelen  te detecteren, te volgen en te classificeren. 

Bron: Thales