BOOST organiseert workshop: “Data verzamelen in productieomgevingen”.

Geplaatst op: 2019-02-15 00:00:00


Tijdens de “Conferentie Nederland Digitaal“ 18 t/m 21 maart a.s. organiseren BOOST & partners samen met het Smart Industry programma bureau de workshop: “Data verzamelen in productieomgevingen”. 
 
U realiseert zich dat u binnen uw productiebedrijf moet blijven inzetten op digitalisering van uw processen of fabriek. Echter laat de huidige bedrijfsagenda dit niet toe en komt er zoveel op u af dat wij als BOOST u graag dat zetje geven om daadwerkelijk aan de slag te gaan (of: de volgende stap te zetten). De hele wereld praat over Artificial Intelligence en Machine Learning, maar down-to-earth gaat het over data verzamelen, verwerken en visualiseren om de business te verbeteren.  
 
Wij helpen u inzicht en antwoorden te geven op de volgende vragen:

  • Hoe kan data überhaupt uit uw systemen gehaald worden?
  • Welke ontwikkelingen zijn er gaande en kunnen we die in Nederland toepassen?
  • Wat zijn de kansen en de bedreigingen? 
  • Waar moet ik op letten, wat kan ik doen, wat worden de belangrijke standaarden?
  • En hoe leer ik het mijzelf en mijn mensen en wat betekent dat voor ze?  

In deze middagworkshop wordt uitgelegd hoe je automatisch data van de werkvloer en equipment kunt verzamelen, verwerken en visualiseren. Om vervolgens in de business te gebruiken, zowel intern als extern. Maar ook waar moet ik op letten ten aanzien van cyber security. 
 
Programma

Onder de deskundige leiding van Prof. Dr. Ir. Egbert-Jan Sol van TNO zullen we behandelen wat de (wereldwijde) ontwikkelingen zijn:

  • De interface standaarden voor op de fabrieksvloer (Ethernet/IP & OPC-UA),
  • Devisualisatie oplossingen (voorbij Excel: Python & visueel programmeren),
  • Data over de bedrijfsgrenzen (cloud en IDS);
  • Met nadruk op cyber security. 

 
En dat alles aan de hand van een voorbeeld met standaard, open source systemen en kunt U ervaren wat erbij komt kijken. Dit zal worden ondersteund met demo’s. Deze kennis zal u verder helpen met de volgende stap in digitalisering van uw bedrijf. 
 
Aansluitend zullen we een inspirerende rondleiding krijgen in het Fieldlab Industrial Robotics.   Spoedig na deze halve dag workshop volgt een workshop waarin men zelf met de demo systemen aan de slag gaat. Daarin kan men ervaren hoe krachtig software tools voor data toepassingen zijn geworden, maar ook wat het is als je ondertussen wordt gehackt. Op het einde van die workshop heeft men dan inzicht in hoe fabrieksvloer systemen en machines cyber secure gemaakt worden.  
  

Voor wie? Technisch managers, innovatiemanagers, Industriële automatiseringsengineers, IT-engineers, proces engineers, technisch bedrijfskundigen werkzaam in de producerende industrie. 

Uitnodiging

Aanmelden