Studiereis voor ondernemers naar USA

Geplaatst op: 2017-02-28 00:00:00


Boston heeft al jarenlang een sterke reputatie op het gebied van robotica en werd door de Amerikaanse kamer van koophandel aangewezen als nr.1 startup hub in de Verenigde Staten. Ook New York maakt een sterke ontwikkeling door. Hoewel de stad nog niet op het niveau van Silicon Valley verkeert, kijken techbedrijven niet alleen meer naar New York als een plek om geld op te halen of een marketingbureau te vinden.
Tussen 2007 en 2015 groeide het aantal banen in de techsector met 70%, naar een totaal van 170.000. In 2016 werd de waarde van 12 bedrijven in New York geschat op meer dan 1 miljard dollar

– zogeheten unicorns
– hetgeen er maar liefst 75% meer waren dan in 2014 nog het geval was.

Beide steden hebben met Silicon valley gemeen dat er een groot netwerk van hoogwaardige universiteiten en onderzoeksinstellingen in de nabijheid zijn. De meest beroemde hiervan is het in Boston gelegen MIT, maar ook Harvard en Columbia zijn gerenommeerde instituten.

Deze combinatie zorgt voor een zeer interessante mix die voor ondernemers zonder meer het bezoeken waard is. MeetIn organiseert deze studiereis, voor Nederlandse ondernemers, professionals uit diverse bedrijfstakken en bestuurders uit de publieke sector.