Celelezing 2019

Datum
06-11-2019

Tijd
20:00 tot 21:30

Locatie
Zwolle, Overijssel, Nederland

In 1997 verloor de beste schaker ter wereld, Joeri Kasparov, van de schaakcomputer Deep Blue. Het jaar ervoor had Kasparov nog gewonnen. Iedere 18 maanden verdubbelt de rekencapaciteit van micro-chips, en kan onze techniek meer. De snelheid waarmee de toekomst vorm krijgt is adembenemend en tal van landen hebben zich op het bedenken en produceren van de nieuwste mogelijkheden geworpen, ook Nederland. Nederland geldt Inmiddels als een living lab voor slimme en elektrische auto's, en blinkt uit in het maken chirurgische robots die operaties kunnen uitvoeren waar een menselijke chirurg jaloers van wordt.

Hoe snel gaat dit nu, en waarom gaat dit zo snel, en wat zijn de implicaties? Houden we de internationale concurrentie bij? Wat gaat het voor onze samenleving  betekenen? Waar staan we over 10 jaar?

Professor Maarten Steinbuch van de Technische Universiteit van Eindhoven en oprichter van tal van innovatieve bedrijven, neemt ons tijdens de Celelezing van 6 november 2019 mee naar de toekomst.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen in de gerenoveerde Grote of St. Michaëlskerk/Het Academiehuis in Zwolle (met betere stoelen en akoestiek). Meer informatie en kaartverkoop vindt u op onze website: www.celelezing.nl