Game of Drones en VUTURA

Datum
29-08-2019

Tijd
00:00 tot 00:00

Locatie
Enschede, Overijssel, Nederland

Drones gaan een belangrijke rol spelen in onze maatschappij, zowel op commercieel als op recreatief gebied. We kunnen echter alleen profijt hebben van de maatschappelijke en economische voordelen als grote hoeveelheden drones op een veilige en verantwoorde manier ons luchtruim kunnen betreden.
 
Wie wint ‘het spel der tronen’ in het luchtruim?
Space53 nodigt u uit om op donderdag 29 augustus a.s. deel te nemen aan de ‘Game of Drones’. Reserveer deze dag van 10.00u tot 17.00u alvast in uw agenda, zodat u live getuige kunt zijn van een spectaculair en nooit eerder vertoond praktijkvoorbeeld, waarin bemand en onbemand op de proef worden gesteld.
 
Het zichtbaar maken van onbemande systemen in het luchtruim is een belangrijke stap naar een veilig luchtruim, maar hoe zorgen we ervoor dat niet alleen een traumahelikopter, maar bijvoorbeeld ook een brandweerdrone altijd voorrang krijgen en op dat moment de heersers van het luchtruim zijn?
 
Meld u aan voor deze bijeenkomst!
Tijdens deze bijeenkomst willen wij graag het gesprek met u aangaan over het belang om veiligheid en separatie te waarborgen. Wie is verantwoordelijk, en hoe gaat dat dan in zijn werk? Wat is de rol en de verantwoordelijkheid van de drone operator?
 
Via deze link kunt u zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de bijeenkomst.
  

VUTURA
De ‘Game of Drones’ vindt plaats in het kader van het Europese VUTURA project, een SESAR Horizon 2020 project, waarbij gewerkt wordt aan een Europese ‘U-Space’, een systeem dat alle drones in het luchtruim verbindt en zichtbaar maakt voor autoriteiten en burgers. Binnen VUTURA worden verbindingen gelegd tussen bestaande systemen die drones registreren en identificeren en wordt onderzocht hoe informatie over dronevluchten gedeeld kan worden met de luchtverkeersleiding voor het bemande luchtverkeer.
 
Het project VUTURA wordt geleid door het NLR. Overige partners zijn AirHub, AirMap, LVNL, TU Delft, Unifly, Unisphere en een consortium van Space53, bestaande uit de gemeente Enschede, Robor Electronics en UAV International/Drone Flight Company.
 
Dit U-Space project heeft funding ontvangen van de SESAR Joint Undertaking onder het Connection Europe Facility (CEF) programma van de Europese Unie. Het grant agreement nummer is SJU/LC/345-CTR.
 
Interesse? Aarzel dan niet en schrijf u vandaag nog gratis en vrijblijvend in voor de bijeenkomst via deze link.

 LinkedIn

Bent u al lid van onze LinkedIn groep?