Agenda

FMB Süd Messe Augsburg

Exposeren in het hart van de maakindustrie in Zuid Duitsland

Doe mee met de collectieve deelname 

Op 20 en 21 februari 2019 vindt in het hart van de Duitse innovatieve maakindustrie in Augsburg de FMB Zuliefermesse Machinebouw plaats. Deze speciale beurs voor toeleveranciers in de machinebouw staat bekend als een goede en overzichtelijke beurs waar je snel en makkelijk in contact komt met klanten uit de Duitse markt. 

Collectieve deelname
Koninklijke Metaalunie en VMO organiseren samen een collectieve inzending op de FMB Augsburg. Zo wordt het voor MKB bedrijven makkelijk gemaakt om kennis te maken met deze zeer interessante markt. Naast de collectieve Holland-uitstraling biedt het voor de deelnemers ook gemak, omdat organisatorische aspecten uit handen worden genomen, zoals standbouw, catering en PR.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 3000 en € 4000,= (excl. BTW) all-in. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Aanmelden is mogelijk tot 1 oktober 2018. Er kunnen maximaal 8 bedrijven deelnemen aan dit collectief.

Subsidie: MKB 
Ondernemers die willen ‘starten’ op een (nieuwe) buitenlandse markt kunnen via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een missievoucher aanvragen. U krijgt met een voucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening. Er gelden wel een aantal voorwaarden of u wel of niet kunt deelnemen. Kijk voor meer informatie op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib. 

Meer informatie en aanmelden
Koninklijke Metaalunie, Ivonne Dentjens of Paul Verlinden, tel: 030-6053344 of e-mail: internationaal@metaalunie.nl


 

3-daagse training: ‘3D-printing voor de maakindustrie’

Leer in 3 dagen meer over het oriënteren, implementeren en optimaliseren van 3D printen binnen uw organisatie.

3D printen / Additive Manufacturing (AM) is een opkomende technologie die ondanks zijn relatief grote bekendheid weinig door bedrijven geïmplementeerd is in het bedrijfsproces. Dit terwijl veel organisaties gebaat zullen zijn bij het gebruik van deze technologie.

Keyelement heeft een reeks modules ontwikkeld die helpen bij het oriënteren, implementeren en optimaliseren van de potentie van 3D printen (AM). Kevin Nikkels van Keyelement: “Tijdens de 3-daagse training ‘3D-printing voor de maakindustrie’ onderzoeken we wat 3D printen voor organisaties kan betekenen en op welke manier dit is te realiseren. Daarbij doen we praktische ervaringen op van o.a.: verschillende 3D printtechnieken, 3D printmaterialen, het productieproces en het ontwerpen”.

Meer informatie en aanmelden

 

Blockchain Technology Meetup Twente

Op 28 februari staat er een nieuwe meetup gepland in de reeks Blockchain Technology Meetup Twente. Tijdens deze meetup adresseren we samen de potentiële impact van Blockchain Technology in verschillende businesses, verticals en horizontals. Het programma bestaat uit een keynote, groepsdiscussies en een netwerkborrel. Er zal ruim gelegenheid zijn voor discussies, zowel plenair als in ronde tafels.

Waarom je Blockchain Technology Meetup Twente niet mag missen:

  • Kennisdeling;
  • Ontdek de potentiële impact van Blockchain;
  • Aanwezigheid blockchain-experts;
  • Breid je netwerk specifiek uit;
  • Support van Novel-T.

Je kunt zelf ook een pitch verzorgen van ca. 5 minuten; neem hiervoor contact op met Peter Langela.

Iedere laatste donderdag van de maand vindt een Meetup plaats in Enschede. 

Meer informatie en aanmelden

 

Smart Industry Masterclass

Momenteel staan we aan het begin van de vierde industriële revolutie, ook wel ‘SMART Industry’ genoemd, of ‘Industry 4.0’, zoals deze revolutie in Duitsland wordt genoemd. In samenwerking met Smart Industry partners is een eendaagse masterclass ontwikkeld die deelnemers de mogelijkheid biedt om basiskennis op te doen over alle verschillende SMART Industry elementen. Tijdens deze training wordt ingegaan op de onderlinge samenhang van de verschillende elementen.


Voor wie
Alle medewerkers die zich bezig houden met productontwikkeling, engineering of productie en die willen weten wat SMART Industry kan betekenen voor hun organisatie.

Doelstelling
Het doel van deze masterclasses is om Smart Industry concreet en operationeel te maken. Na het volgen van deze masterclass bent u bekent met de principes van Smart Industry en heeft u inhoudelijke kennis opgedaan van een aantal principes en technieken.

Wat houdt deze training in?

De 4 Industriële revoluties
Smart Industry Framework
Smart Industry Scan
Smart product development & Co-creation
Mass customization
Flexible manufacturing & Cyber Physical systems
Operational Management 4.0 (Lean 4.0)
Digital factory & Internet of Things

Meer informatie en aanmelden

 

Groot Gelders Industrie- en Ondernemersdebat

‘Investeren in de toekomst’, ‘Samen voor een beter Gelderland’, ‘Niemand aan de kant’. Herkent u ze al, deze willekeurig gekozen partijleuzen voor de komende verkiezingen van de Gelderse Staten?
Woensdag 20 maart gaan de stembussen open. Een stem die dag is een keuze voor de komende 4 jaar. Een periode waarin belangrijke besluiten worden genomen over energietransitie, investeringsklimaat en mobiliteit. Hoe kijken kandidaat-Statenleden naar deze en andere thema’s, wat kunnen ondernemers van hen verwachten en wat vinden politici écht belangrijk?
 
Op dinsdagmiddag 5 maart gaan kandidaten voor de Gelderse Staten hierover met elkaar in debat. Onder leiding van de altijd vasthoudende maar immer wellevende Wouke van Scherrenburg wordt aan de hand van een aantal stellingen gedebatteerd over juist die onderwerpen die industrieel en ondernemend Gelderland aangaan.
 
Aanmelden

Het Gelders industrie- en Ondernemersdebat vindt plaats in het Keramisch Huis in Velp, is in de namiddag van 17.00 tot 19.00 uur en is op alleen na aanmelding vooraf via info@knb-keramiek.nl kosteloos toegankelijk voor leden van de ondernemerskoepels die het debat mogelijk maken. Voor een hapje en drankje wordt uiteraard gezorgd.
 
Het verkiezingsdebat is een gezamenlijk initiatief van BOOST, Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB), VNONCW Midden, MKB Midden, Bouwend Nederland, Techniek Nederland, FME, Metaalunie en Vereniging Nederlandse Papierindustrie (VNP).

IPEC 2019

Die Integrated Plant Engineering Conference (IPEC) 2019 findet am 13. März 2019 unter dem Motto „edge analytics“ in Nürnberg statt.

 

Rapidpro

Productontwikkeling kent specifieke uitdagingen en keuzemomenten. Welke technieken zijn het meest geschikt wanneer uw productconcept overgaat tot prototyping en de uiteindelijke productie? Low volume, rapid of on demand production spelen tijdens dit proces een belangrijke rol. Vooral bij producten die niet in massale volumes geproduceerd worden, wilt u flexibel of in customized batches kunnen produceren. Flexibiliteit staat voorop, net als het snel inspelen op klantvragen. Welke technieken kiest u en hoe integreert u deze in uw bestaande processen?

RapidPro is dé internationale vakbeurs met oplossingen voor alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. Hierbij komen diverse additive manufacturing technieken aan bod. Denk aan hierbij aan 3D-printen, laser cladding, FDM, EBM en SLS, maar ook technieken als CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software zeker niet vergeten. Tijdens de 9e editie ontdekt u de laatste ontwikkelingen met focus op industrialisatie en tooling.

Meer informatie en aanmelden

Industrial Reality Hub organiseert eerste editie ’Industrial Reality 2019’

Op donderdag 14 maart vindt de eerste editie van ’Industrial Reality’ in The Gallery in Enschede plaats. Tijdens dit event lanceren we de Industrial Reality Hub, waarbij het landelijke Smart Industry programma de Fieldlab status uitreikt.

Nieuwste ontwikkelingen AR/VR

Het event richt zich op bedrijven en organisaties die interesse hebben in innovatieve oplossingen op het gebied van AR/VR. Microsoft zal, als één van de sprekers, presenteren hoe zij de toekomst van Mixed Reality zien en toelichten welke potentie dit biedt aan bedrijven op het gebied van productiviteit en klanttevredenheid. Daarnaast zijn er interactieve sessies, waarin we de stand van de techniek, praktijkcases en een vooruitblik in de toekomst laten zien. Thema’s zijn new business models, virtual factory en future skills. Er worden diverse demonstraties van industriële toepassingen van AR/VR verzorgd.

Officiële erkenning als Fieldlab status

Aan het begin van het event zal de Industrial Reality Hub de officiële erkenning als Fieldlab in ontvangst nemen. De Fieldlab status is een nationale erkenning voor samenwerking op het gebied van innovatie en biedt organisaties praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren alsmede een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. De Industrial Reality Hub versterkt deze verbindingen met onderzoek en ontwikkeling op het thema: Virtual en Augmented Reality.

Doelgroep

Dit event is primair gericht op bedrijven in de maakindustrie en is alleen op uitnodiging, aanmelden is vereist.  Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.industrialrealityhub.com/events

Over Industrial Reality Hub

Wij zijn de Europese digitale innovatie hub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality die samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen stimuleert. Dit resulteert in business, kennis en faciliteiten van wereldklasse. De Industrial Reality Hub is een samenwerkingsverband tussen de bedrijven Controllab, OVsoftware, SeriousVR, Recreate, Twinsense360, The Virtual Dutch Men, Benchmark Electronics, Demcon-Nymus3D en het VR Lab van de Universiteit Twente, onder aanvoering van Oost NL. Samen bieden deze partners alle technologische competenties die nodig zijn voor de volgende fase van AR/VR.

Meer informatie:

Christian Kleijn
085 773 18 72
www.industrialrealityhub.nl        

Conferentie Nederland Digitaal

Van 18 tot en met 21 maart 2019 vindt in Theater Gooiland in Hilversum voor de eerste keer de Conferentie Nederland Digitaal plaats. Doel van deze vierdaagse conferentie is dat wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid samen richting geven en oplossingen zoeken voor maatschappelijke en economische uitdagingen in een samenleving en economie die snel digitaliseert. De conferentie heeft deze eerste editie als thema: slimme toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

De Conferentie Nederland Digitaal is een event, dat bestaat uit meerdere met elkaar samenhangende evenementen. Dit zijn onder andere het Smart Industry Jaarevent, ICT.OPEN en een afsluitende digitale dag.

Meer informatie

Smart Industry Jaarevent

De snelle digitalisering van de maakindustrie vereist van bedrijven een continue aanpassing aan de veranderende marktvraag om concurrerend te blijven. Smart Industry helpt en stimuleert ondernemers aan de hand van acht belangrijke industrietransformaties om slimme ideeën om te zetten tot producten. Ook benieuwd naar de Smart Industry toepassingen en hoe deze in te zetten zijn binnen uw bedrijf? Kom dan naar het Smart Industry Jaarevent op 18 maart 2019, hét event waar de ondernemer centraal staat.

Programma
Tijdens het interactieve plenaire deel gaan interessante key-note speakers in op de vraag wat Smart Industry concreet betekent voor de maakindustrie. U krijgt tools aangereikt om zelf aan de slag te gaan en gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast kunt u deelnemen aan verdiepingssessies met showcases uit het bedrijfsleven waar u leert van uw collega-ondernemers. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken tijdens de pauze en afsluitende borrel.

Waar en wanneer?
Het Smart Industry Jaarevent wordt georganiseerd in Theater Gooiland in Hilversum op maandagmiddag 18 maart 2019 van 13:00 tot 18:00. 

Conferentie Nederland Digitaal
Het Smart Industry Jaarevent is onderdeel van de Conferentie Nederland Digitaal van 18-21 maart 2019, georganiseerd door Smart Industry, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie
jaarevent@smartindustry.nl