BoostTV

Sociale innovatie bij Paperfoam

Innovatiesucces wordt voor 25 % door technologie bepaald, en voor 75% door samenwerking. Bij sociale innovatie gaat het om een nieuwe manier van samenwerken. Bekijk hoe Paperfoam uit Barneveld het aanpakt.   boost foam kort def from verbindeninbeeld.nl on Vimeo.

Sociale innovatie bij Niverplast

Innovatiesucces wordt voor 25 % door technologie bepaald, en voor 75% door samenwerking. Bij sociale innovatie gaat het om een nieuwe manier van samenwerken. Bekijk hoe Niverplast het aanpakt. niverplast sociale innovatie boost lang from verbindeninbeeld.nl on Vimeo.ndeninbeeld.nl on Vimeo.

Predictive maintenance

In deze aflevering van Boost TV bespreken we de term Predictive Maintenance oftewel voorspellend onderhoud. Predictive maintenance is een praktische toepassing van analyse in het machineonderhoud.  Het doel is het voorspellen van noodzakelijk onderhoud aan complexe machines en installaties om zo incidenten en onverwachte downtime te voorkomen.    Als je weet waarom iets gebeurd is in het verleden, kun je ook proberen om de toekomst te voorspellen. Dit kan bijvoorbeeld dankzij sensoren en AR en VR technologie. Laurens Jan praat met Martijn Antonissen van Recreate, Eveliene Langedijk van Industry Solutions, Han Boin van CMData en Jaco Hooijer van Qimarox over hoe  Predictive Maintenance van meerwaarde kan zijn.

Duurzaamheid

We moeten met zijn allen zuiniger omgaan met onze planeet. Maar hoe ga je als ondernemer om met duurzaamheid en circulariteit? En wat is daarbij de rol van Smart Industry? Dat is waar het over gaat in deze aflevering BoostTV. Laurens Jan praat met Geanne van Arkel van tapijttegel producent Interface, Arjan Ester van Aebi Schmid, Kornelis Jorna van OostNL en Ton Bastein van TNO. 

Introductie Smart Industry

Een volledig nieuw concept waarmee Smart Industry laagdrempelig wordt voor MKB-ers, een nieuwe opleiding MBO gericht op Smart Industry, de absolute meerwaarde van data en nieuwe technologieën voor bedrijven, onderwerpen die Laurens Jan Stam bespreekt met Ton van den Boogaard, Hoogleraar niet-lineaire Mechanica UT, Menko Eisma, directeur Trumpf NL, Johan de Jonge Graafschap College en Arno Dumoré directeur Duflex.    

Cyber security

Cyber security, daar gaat het over in deze uitzending van BoostNL. Hoe gaan bedrijven om met cyber veiligheid? Weten we wel wat de risico’s zijn en de gevolgen? Wat moet je doen wanneer je bedrijf is gehackt? En hoe gaan we in Nederland eigenlijk om met de steeds groter wordende dreiging van cyber criminelen? In deze uitzending bespreekt Laurens Jan Stam deze en nog veel meer vragen met Evelien Bras (Business Innovation Leader Thales NL), Yori Kamphuis (CBDO Storro B.V.) en Frank Landhuis (Directeur Almi).

Robotica & Onderwijs

Robotica en onderwijs, daar gaat het over in deze uitzending van BoostNL. De enorme ontwikkeling van (onbemande) robots in combinatie met nieuwe technologieën (internet of things o.a.) zijn prachtig, maar dan moeten we wel goede  en genoeg mensen opleiden die hier de juiste kennis van hebben. Want zit de overheid niet te slapen als het over dit probleem gaat? Dat is waar de gasten onder meer over discussiëren aan de tafel van BoostNL. Dit doen we met Dirk Bekke (Lector Mechatronica Saxion), Piet Mosterd (Director External Affairs AWL Techniek), Vincent Wiegel (Initiatiefnemer New Engineers), Edwin Jongedijk (Directeur ESPS).

Promo aflevering 3

Promo Aflevering 3 van BoostNL

Sociale Innovatie

In deze derde aflevering van BoostNL gaat het over sociale innovatie. Hoe krijg je medewerkers mee in veranderprocessen binnen je bedrijf? Wat betekent een steeds meer flexibel wordende arbeidsmarkt voor Nederland en hoe kan je nieuwe technologieën inzetten om medewerkers een leven lang te laten leren? Over deze en andere vraagstukken gaat Laurens Jan Stam in gesprek met Nadia Schutman van Bronkhorst High Tech, Gedeputeerde van Overijssel Eddy van Hijum, lector Smart Industry Maarten van Riemsdijk en Ton Beune namens TechniekPact Twente.

Robotica

In deze uitzending wordt onder andere ingegaan op de steeds groter wordende rol van robotica binnen de maakindustrie en de enorme kansen voor bedrijven dankzij robotica. Maar ook wordt de vraag gesteld, pikken die robots straks niet heel veel banen in? Laurens Jan Stam spreekt hierover met Harry van de Vosse van Vosteq, Han Leemhuis van Wadinko, Ron van Gent van VNO-NCW Midden en Tanno Zuidema van Z-Tech uit het Twentse Oldenzaal.